نصائح ومعلومات مطبخية مفيده
جبنه برمازان ---- ومش موجودة عندنا
ممكن نستخدم بدلها الجبنه الرومى -- وهكذا
الخل البلسمك --- البديل خل التفاح
وبيعطى نفس المذاق
تسخين العيش على عين البوتجاز ده أكبر غلط
أنا كنت بخرجه من الفريزر وبعدين أولع الفرن واسيبه يسخن وبعد كده أطفيه وأحط العيش وبيخرج جميل جداً
نصيحه انة الولاعة لازم لازم لازم تكون بعيدة عن البوتاجاز
لما نولع الفرن او البوتاجار نبعد عنة تماما الولاعة لانة ليه اخطار كبيرة
عشان تحافظ على الخضروات الورقيه زى البقدونس والكزبرة والنعناع والريحان وغيرها فى الثلاجة لأكثر من أسبوع
تغسل الورقيات جيدا وبعد كده نلفها فى مناديل المطبخ الورقية بس الأول نرش المناديل بالماء وبعد كده نلف بيها الورقيات
نحط اللفة دى فى كيس بلاستيك نظيف
وناخد منها كل لما نحتاج
وممكن تفضل خضراء وفريش لأكثر من 10 أيام
عشان تحفظي علبة صلصة الطماطم اكبر وقت يمكن كل اما تاخدي منها
حطي بداخل العلبة زيت للاخر هتفضل معاكي كتير
لما تكون عندك عزومة متطبخيش طبق جديد اول مرة تعمليه
لازم اطباق العزومة تكون مجربة سابقا
وده عشان فى العزومة مش فيه وقت للخطأ والصواب
قبل تقشير البصل ضعيها في مصفاة ، وضعي المصفاة في إناء كبير مملوء بالماء المغلي وارفعي المصفاة بما فيها
حتى لا تسيل دموعك أثناء التقشير .
تقشير البصل في الهواء الطلق لا ينزل الدموع .
كما أن وضع البصل داخل الثلاجة قبل تقطيعه يقلل من خروج دموعك.
للحفاظ على زيت الزيتون، ينصح بحفظه بعيداً عن ضوء الشمس في وعاءٍ زجاجي غير شفاف
لو قدر الله والزيت بتاع القليه ولع ابعدى فورا والقى عليه ملح طعام سوف ينطفئ فى الحال وعن تجربه