لازانيا بالخضار [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقاديرشرايح لازانيا
صلصة الريحان وعملنها سابقا
برطمان الريحان اللي عملناه من شوية
زيتون مفروم . بس مش ضرورى للوصفه و ممكن تحطوا زتون صاحى لو تحبوا .
صوص مكرونه عادى . كتروا منه و ماتعملهوش تخين اوى .. خليه خفيف شويه .
طماطم متقطعه شرايح
الخضار :ممكن تستعملوا اى خضار تحبوه : بسله، جزر، بروكلى متقطع صغير، فلفل اخضر ( متقطع حلقات ) ، كوسه متقطعه شرايح، بطاطا ( متقطعه شرايح رفيعه ) ، قرع ( يتقطع شرايح رفيعه ) ، ماشروم ( متشوح خفيف فى زيت و توم ) ، باذنجان ( اما مقلي او مدهون بزيت و يتسوى فالفرن شويه قبل ما يتحط فاللازانيا ) ، سبانخ ( تتسقط فىمية بتغلى دقيقه و تتشال .. تتصفى و ممكن تتفرم او تتحط بورقها صاحى )
انا شخصيا باحب اعملها بالباذنجان و الماشروم و الكوسه و القرع .
الطريقه : شوية من الصلصه تتحط فى قعر الصينيه و فوقيها شريحة لازانيا
تتدهن شريحة اللازانيا بشوية صلصة ريحان
حطى نوع من انواع الخضار اللي هتستعمليها و رشي شوية فلفل اسود
شريحه تانى لازانيا و تتدهن بالزيتون المفروم لو هتستعمليه .. اوتتدهن ريحان تانى .
نوع خضار آخر و هكذا لغاية ما آخر طبقه تكون شريحة لازانيا .
لو هتستعملى القرع او بطاطا حطى مع الطبقه دى شوية صلصه .
الطبقه الأخيره حطى عليها حلة الصوص كلها . فوق الصلصه وزعى شرايح الطماطم و رشي عليهم فلفل اسود .
لو تحبى ممكن تحطى ورقة ريحان فوق كل طماطمايه . بس لازم تحطى زيت زيتون فوق البازيل .
تتخبز فى الفرن على حوالى 200 درجه لمدة نص ساعه تقريبا .
منقووول