المقادير: 1 1/2 كيلو دقيق 2 ملعقة خميرة 1/2 كوب ماء دافئ 1 1/2 فنجان زيت مقدار ملح 3 ملاعق كبيرة سكر مقدار زبدة كوب لبن بودرة مقدار ماء للعجن
التحضير: تضيفى المكونات كلها ما عدا الزيت تعجينيها كويس طبعا يا بنات الميه مشكله بالنسبلكم بالنسبه للكميه هنحتاج لتر الا ربع ماء عشان تكون معانا رطبه ومش معنى انا قولت لتر الا ربع يبقى مظبوط حسب الدقيق يا جماعه يا يعوز اكتر يا اقل بس لازم تكون رطبه العجينه وبتلزق فى الايد شويه
بعد ما تعجنى ضيفى الزيت واعجنى تانى لغايه ما يختفى
الطبخ: نقسم العجينة الي كرات متساوية
نفرد كل كرة علي سطح مستو عليه دقيق
ونلف العجينة لتعطينا شكل الفينو وتقفليها كويس
لكي لا تفتح منك اثناء الخبز
يتم وضعه فى صينيه وابعديهم عن بعض عشان لما يخمر وادهنى وشه بالبيض
ودخليه الفرن حتي يتم خبزه