شوربة فواكه البحر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير :1/4 كيلو سبيط (كاليماري )
تقطعيه مكعبات كبيرة
1/4 كيلو سمك فيليه (قشر بياض هو الافضل فى الفيليه )
تقطعيه مكعبات كبيرة
تضعى السبيط و الجمبري في ماية فيها شوية دقيق و ملح و ليمونتين كبار لمدة عشر دقائق مش اكتر لان دول اكثر حاجة زفرة
1/4 كيلو كابوريا
حطيهم في شوية ماية علشان لو في حاجة متعلقة بيها او فيها رمل
1/4 جمبري وسط مقشراو صغير كماتريدين
1/4 كيلو جندوفلي (بلح البحر)
(الجزء اللي هنعمل بيه الشربة بس نحطه في طبق فيه ماية من الحنفية و نسيبه ساعتين علشان يفتح لوحده)
و نعمل الخلطة ديه و نركنها علي جنبنصف حزمة كرفس
2جزر وسط مبشور
3 او 5 فصوص ثوم
ملح فلفل كمون
2 طماطم كبير
2 قرن فلفل اخضر(رومي)لو عايزه حامي انت حرة
الخلطة ديه نحطها في الكبة كله يتفرم مع بعضه
بس مش يبقي عصير لا هيكون مقطع ناعم و متجانس مع بعضه
الطريقةنجيب بصلة وسط و نبشرها
و نحطها في حلة علي النار مع شوية زيت
و عليها شوية ملح و فلفل و كمون
يادوب البصلة تبدأ تذبل نحط فواكه البحر الاجمد فالاقل و هكذا
يعني نحط السبيط المقطع و تقلب 3 دقائق
و نحط الكابوريا و الارجل بتاعتها و نقلب برضه 3 دقائق
(الكابوريا تكون مقسومة بالسكين نصفين بالطول و مقطعة الارجل)
و بعدين الأقل تسوية اللي هو الجندوفلي و برضه 3 دقائق و نقلب
و الجمبري المقشر برررضه 3 دقائق
و اخيراً السمك
و نقلب كويس وبسرررعة
نحط الخلطة بتاعتنا اللي عملناها في الاول و نشيل منها ملعقتين كبار علي جنب
و نقلب الخلطة كويس مع فواكة البحر علشان تتجانس و تتغلغل كويس
و بعدين نزود الماية و نسيبها تغلي دقيقتين علشان نتاكد من تجانس الحاجة مع بعض
(كل ده علي نار عالية عااادي جدا)
و نحط ملعقتين الخلطة اللي كنا شايلينهم علي جنب و نقلب كويس و ندوق علشان نشوف لو محتاجة ملح تاني ولا حاجة
و بمجرد ما تغلي تاني نطفي عليها
و بالهنا
منقوول