كفتة العدس الصيامي
نصف كيلو عدس بجبه
2بطاطس مسلوقه مكعبات
1 بصله مقطعه مكعبات
1 حزمه كزبره خضراء
1 ملعقه صغيره ثوم
نصف كوب بقسماط مطحون
ملح وفلفل وبهارات
1 ملعقة سمن نباتى اوكوب زيت
يغسل العدس ثم ينقع فى الماء طول الليل او 6 ساعات ثم يصفى من الماء
فى اناء نخلط العدس والبطاطس والبصل والتوم والكزبره الخضراء
ثم نفرم الخليط فى الكبه حتى تصبح ناعمه
نضيف الملح والفلفل والتوابل
ثم نضيف البقسماط المطحون تدريجيا حتى يصبح متجانس
يضاف السمن او كوب الزيت تدريجيا وتعجن
نضعها فى صينيه فى الفرن
او نحمرها فى زيت مغمور
بعد التحمير نسخت فحمه ونضعها فى وسك الصينيه ونغطيها
لمده 10 دقائق لتاخذ رائحه الفحم
ونقدمها بالف هنا وشفا