اسرار اكلك المميز
عند عمل البفتيك او دجاج بانيه او شيش طاووق ضيفى للتتبيلة نصف علبة زبادى
بتكون اللحمه طرية ونعمه فى الاكل
استخدمى دقيق الذرة فى قلى الفراخ البانيه والنتيجه فراخ مقرمشة ومش بيشرب زيت
ضيفى قليل من زعتر البيتزا لتتبيلة الفراخ البانيه او المشويه بيعطى طعم مميز
عند عمل الكابتشينو ضعى علية رشة فانيليا بيكون نفس طعم الجاهز
للحصول على عجينه خفيفه وهشة لاى معجنات بتعمليها دوبى الخميرة والسكر ومعاهك كوب دقيق
واتركيها تخمر لمدة نصف ساعه وكملى عجينك عادى وشوفى الخفه والهشاشة
بديل الجبنه الموزريلا فى البيتزا كوب دقيق عليه 2 كوب حليب ولفيه على النار بمضرب سلك
بحيث يكون قوامه وسط لا خفيف ولا سميك وبعد ما يلف ضيفى له كوب جبن مبشور اى نوع
واستخدمية للبيتزا بتكون نفس البيتزا الجاهزة
لتخزين البطاطس بعد تقشيرها وتقطعيها قسميها وجبات فى اكياس وكل كيس بطاطس عليه نصف كوب ماء
وقبل الاستخدام خرجيها من الفريزر تفك واقليها بتكون هشه وقرمشه جدا ومش بتشرب زيت نهائى
كنت بسلق البطاطس دقيقتين وادخلها الفريزر لكن عيب الطريقه دى بتشرب زيت كتير عند القلى
لو عندك صينية فرن استيل اقلبيها على ظهرها واستخدميها بدل قطاعة الخضار
قطعى عليها لحم فراخ خضار سريعة فى التنظيف وصحيه اكتر
وضع السفن مع الكيك بيعطيه خفه وهشاشه
عند تخزين الباميه لا تضعى ليمون فى ماء السلق لانه بيسود لونها
عند عمل محشى الكوسه
قلب الكوسه استخدمية وجبة للعشا خفيفه وجميله
شوحى بصله وضيفى قلب الكوسه وقرب السوا ضيفى نصف كوب برغل وملح وفلفل ونعناع مجفف