طريقة عمل تورتة او كيكة الشطرنج [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]4بيضات - 2 كوب دقيق - صباع زبده (100 جم) -
ملعقه بيكنج باودر - ¾ كوب كريمه أو حليب سائل - ملعقه صغيره فانيليا -
كوب سكر بودرة - 1و1/2 ملعقة كاكاو ؛رشة ملح ؛ مربى لدهن بين الطبقات
وممكن ندهنها بالشيكولاتة طبعا .
الصوص للتغطية:
½ قالب شيكولاتة كورونا أو أي نوع تحبيه - ملعقة صغيره زبده -
كوب كريمه أو أقل قليلا ... طبعا ممكن إستبدال الصوص بأي صوص أو تغليفه تحبيها زى الكريم شانتيه او اى حاجة .
الطريقة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] تخفق الزبده والسكر حتى تصبح كالكريمه و الملح والفانيليا وتخفق
البيض تدريجيا مع إستمرار الخفق ونضيف خليط الدقيق والبيكنج باودر
تدريجيا مع تخفيف السرعه
(تكون العجينه ثقيله شويه عشان متسيحش الطبقات على بعض)
نقسم عجينة الكيكه قسمين يلون نصفها بالكاكاو
ويوضع كل قسم في كيس الحلواني أو كيس نايلون يقطع طرفه
**نجي للسهوله بقى ... وهي إنك تجيبي 3 صواني فويل للإستعمال الواحد فقط
تدهنيها وتبطني القاعده بورقة زبده او ممكن تجيبى ثلاث صواني للكيك متشابهه شكلا وحجما
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وتوزعي في صينيتين الحلقه الأولى (المحيط) من اللون البني
وفي الثالثه يكون اللون الأبيض
ثم تكملي ثلاث حلقات بعدها متعاكسه أي بعد البني أبيض وبعد الأبيض بني
(تصبح في كل صينيه ثلاث حلقات ودائره في الوسط)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]تخبز الصواني الثلاث بدرجة 160 عشان الصواني رقيقه
مش بتستحمل الحرارة العاليه، لمدة 20 دقيقه
بعد ما نطلعها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ادهني كل دائره من الكيك بمربى دهن خفيف بس عشان تتماسك الطبقات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ودولقتى رصى الكيك وحطيه فوق بعض البني اولا ثم الأبيض ثم البني زى الصورة الجاية دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] غلفي الكيكه بالكريمه الجاهزه(((او انتي اعملي التغليفة)))
سواء شيوكولاتة او فانيليا وادى طريقة عمل صوص الشيكولاتة
ثانيا : الصوص
تسخن الكريمه لدرجة الغليان ونحط قطع الشيكولاته والزبده وترفع وتحرك حتى تذوب الشيكولاتة وتترك جانبا لتبرد .
وتدهن الكيكه كلها بصوص الشيكولاتة وتوضع في الثلاجه لحين التقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]