أكلة الجمـبري المقلي واللذيذه
اولاً المكونـات:
جمبري _ ثوم _ فلفل رومي _ فلفل أخضر حـار _
ليمون _ خل ابيض _ ملح _ كمون _ فلفل أسود
كزبره _ بصل مبشور حسب الرغبه _ دقيقـ أبيض _ بيض _ بقسماط
طـريقة التحضير:
اولاً أشتري الجمبري والكميه حسب الرغبه .. ممكن تشتريه متنظف أو تنظفيه أنتي
وهذا شكل الجمبري قبل التنظيف
طريقة التنظيف قومي بنزع الرأس وقشري باقي جسده
بعدها قومي بفتح الظهـر وأنزعي المصارين
المهم بعدهـا قوي بغسله بالماء جيداً
وهذا شكله بعـد التنظـيف
بعدهـا ضعي عليه كميه وفيره من الملح وأتركيه
لحد مـا نجهز التتبيله
طريقة التتبيله :
ثـوم مفروم _ فلفله رومي مقطعه صغير وقرن فلفل حـامي مقطع صغير . 2حبات ليمون عصير (( معصور)) 2
معلقه خـل ابيض _ملح _ فلفل أسود _ كمـون _ كزبره _ الكميات حسب الرغبه
محلوظه : ممكن أضافة بصله مبشوره وبقدونس مبشور في التبيله حسب الرغبه
قـــومي بخلط المكونات وقلبيها جيداً
بعدهـا أغسلي الجمبري من الملح وقومي بتدبيله
بالخلطه الراااائعه
وأتركيه نصف سـاعه على الاقـل في التتبيله
في3طرق لقلي الجمبري
الاولي هي طريقة المحلات الجاهزه
وهي وضع كميه من الدقيق مع كمية ماء وملح وكمون
وبعدهـا يغرز الجمبري به وبعدهـا يضعه في الزيت المقدوح
وهذا شكله بعـد القلي
الطريقه الثانيه: هي وضع الجبري في الدقيق فقط
وبعدها يوضع في الزيت المقدوح
وهي الطـريقه العـاديه المنتشره في قلي السمك بصفه عـامه
وهذا شكله بعـد القلي
الطـريقه الثالثه : وهي أستخدام الدقيق والبقسماط والبيض ..
وهي تقومي بوضح الجمبري في الدقيق
وبعـدهـا في البيض وبعدهـا في البقسماط
وبعـدهــا في الزيت المقدوح
وهذا شكـله بعــد القلي
وأنتهينـا من 3 الطـرق لقلي الجمبري
وأنتي أختاري اللي تحبيه
وعموماً كلهم في الطعم متقارب
وطبعاً بيتقدم مع الارز أبو بصل أو الابيض
والعيش وطبعاً السلطـات
وبمـا أني بحبه مع الارز أبو بصـل
فهـــيكون
هذا هو الشكـل النهــائي
وبالهـنـا والشفـا
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: