طريقة عمل الشاورمة
* نوع الوصفة: اطباق رئيسية
* محتوى الوصفة: لحوم
* درجة الصعوبة: سهلة
* خصائص: سريعة التحضير محببة للاطفال
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] * الكمية تكفي: 4 أشخاص
* وقت التحضير: 20 دقيقة
* وقت الطهي: 40 دقيقة
* المقادير: لحمة شاورمة من عند الجزار متقطعة جاهزة وبيكون معاها حتة ليه ودى اهم حااااااااجة
انا نقعت اللحمة حوالى اربع ساعات فى كوباية زبادى ومعلقتين خل
وده السر فى انها تكون طرية معاكى
طماطم متقطعة مكعبات
فلفل رومى متقطع مكعبات ولو عاوزة تحطى فلفل حامى براحتك
بصل كتير متقطع مكعبات
حزمة بقدونس متقطع
لمونة
خل
فصين ثوم
ملح+فلفل اسود+بهارات لحمة+قرفة +كمون +حبهان مطحون
* التحضير: هنحط حتة اللية فى الطاسة مع معلقتين زيت ونسيحها شوية
وبعدين ننزل بالبصل والتوم عليهم لحد ما يدبلوا شوية
وبعدين ننزل بالحمة عليهم ونقلبها كويس ونسبها
لحد ما تنزل مايتها وتشريها هتكون دخلت على السوا تماااااااااااام
ونسبها لحد ما تشرب الماية وتدخل على السوااااااااااااااااا
وبعدين نحط باقى المكونااااااااااااات
نسبهم لح ما الماية بتاعتهم تنزل ويشربوا الماية نحط التوابل والملح واللمونة
* الطبخ: وبعدين نولع فحمة على النار
ونطشها فى الطاسة ونغطى بسرعة وما نفتحش عليها علشان تشرب طعم الفحمة وريحتها
بتكون بالشكل ده
وقدميها بالطريقة اللى تعجبك
هتعجبك جداااااااااااااااااااااااااااااااااا
ومش هتبطلى تعمليها
انا عملتها سنويتشات
وبحط فى العيش قبل ما احطها
سلطة طحينة وبعدين الشاورمة
بتطلع تحفة