مكرونة بالخضراوات[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير:كيس مكرونة (قواقع أو حلزونية أو قلم.. حسب المتوفّر)
كوب بسلة خضراء
2 فص ثوم مفروم
½ كوب جزر مقطّع
ثمرة فلفل أخضر رومي
2 ملعقة كبيرة كريمة طبخ
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملح وفلفل
ا
لطريقة:1- اسلقي المكرونة وصفّيها، واسلقي البسلة والجزر مع بعض في حلة صغيرة لمدة 10 دقايق، وبعدها صفّيهم كويس أوي.
2- حطّي زيت الزيتون في حلة، وضيفي عليه البسلة والجزر والثوم والفلفل، وشوّحيهم فيه لمدة 5 : 7 دقايق، وبعدها ضيفي عليهم الكريمة وقلّبيهم كويس، لحد ما يبدأ قوامهم يتخَن، وضيفي الملح والفلفل وقلّبيهم دقيقة.
3- ضيفي المكرونة على الخضار والكريمة، وقلّبيها معاهم لحد ما تسخن، وقدّميها مع فراخ بانيه.. وبالهنا والشفا.